Kunststof Deuren

Kunststof deuren

Kunststof deuren die sluiten als een kluis

Bij Gelre Kozijnen, bent u verzekerd van een perfect sluitende deur. Door onze jarenlange ervaring zijn wij instaat kwaliteit te onderscheiden.

Gelre kozijnen levert uitsluitend deuren met door ons zelf geselecteerd hang en sluitwerk. In de praktijk blijkt vaak dat de standaard 2-voudige scharnieren al vrij snel scheef gaan hangen, dit komt doordat deuren door het extra dikwandig staal veel te zwaar zijn voor dit soort scharnieren. Toch verkopen 9 van de 10 kozijnenbedrijven dit soort scharnieren en wordt er slechts 2 jaar garantie op gegeven, waarna in veel gevallen de scharnieren aan vervanging toe zijn. Wij leveren alle deuren met cilinder scharnieren, deze scharnieren zijn zodanig geconstrueerd dat de kracht welke de deur uitoefent op het scharnier verdeelt wordt over het hele scharnier, bij 2-voudige scharnieren komt alle kracht op één punt, waardoor deze snel scheef zullen gaan hangen.

 

rollenband

Voordelen Cilinder scharnieren t.o.v. 2-voudige scharnieren

– optimale krachtsverdeling over het gehele scharnier

– het instellen van de hoogte geschiedt d.m.v. omhoog of omlaag   verstellen van het gehele scharnier, bij 2-voudige scharnieren wordt het bovenste gedeelte van het scharnier bijgesteld ten opzichte van het onderste gedeelte van het scharnier, hierdoor neemt de zijdelingse kracht welke uitgeoefend wordt op het onderste deel toe, waardoor het risico op scheef hangen toeneemt.

– het aanzicht is een stuk fraaier, het scharnier wordt bevestigd in de sponning van de deur, bij 2-voudige scharnieren zijn er minimaal 3 bevestigings-delen zichtbaar op de deur.

 

SAM_1454scharnier scheef

    ← Cilinder scharnier

 

         Na verloop van tijd
duidelijk zichtbaar
dat de 2-voudige
scharnieren scheef
gaan hangen. →